7 Фондации, Които Си Заслужава Да Подкрепите!

Ние от Vendy+ вярваме, че ръка която дава не обеднява, затова с днешния пост бихме искали да ви представим 7 фондации, на които бихте могли да помогнете, като дарите. 

  1. Български фонд за жените (https://bgfundforwomen.org/bg/)- създаден, за да отстоява позицията на равнопоставеност между половете. Фонда работи за гарантиране на правата на момичетата и жените, изкореняване на половите стереотипи и премахване на всички форми на дискриминация и насилие върху жените. 
  2. Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ (https://www.endometriosis.bg/) – фондацията работи за повишаване на информираността за ендометриозата като заболяване, както и за подпомагане на страдащите от заболяването чрез подкрепа и образоване по темата. 
  3. Фондация „За нашите деца“ (https://detebg.org/) – Фондация, създадена в подкрепа на най-уязвимите и нуждаещи се деца и техните семейства. 
  4. Фондация „Окрилена“ (https://www.okrilena.com/) – Фондация, създадена в подкрепа на равноправието, която съвместно с други организации се бори срещу домашното насилие и подпомагат центрове за лица, пострадали от насилие. 
  5. Фондация „И“ (http://www.aidsbg.info/) – Фондацията подпомага хората в България, живеещи с ХИВ, като насочва усилията си към създаване на една нормална и пълноценна среда за живот, в която се включва ежедневие без стигма и достъп до нужните медицински грижи. 
  6. Single Step (https://singlestep.bg/) – Мисията на фондацията е да подпомага и мотивира младежи от ЛГБТИ общността в техния път към преоткриване на тяхната сексуална ориентация. 
  7. Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (http://www.safesex.bg/index.php) – Асоциацията се фокусира върху предлагането на услуги, свързани с репродуктивното здраве, организирането на обучения, свързани със здравното и сексуалното образование, безопасния секс и контрацепцията. 

ПС: Ако се сещате за други фондации, които бихте искали да популяризираме, изпратете ни ги на hello@vendyplus.com и ние ще ги представим в следващ пост.

Не забравяйте да вярвате в доброто!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *