Международна седмица на вазектомията

Тази седмица е посветена на вазектомията и затова решихме да ви представим какво представлява тя. 

Какво представлява вазектомията?

Вазектомията е хирургична процедура. Обикновено мъжете се подлагат на тази процедура, за да ги направи стерилни, което предпазва от бременност за постоянно. Процедурата е доста ефективна – почти 100%.

Вазектомията се осъществява много бързо и обикновено дори пускат пациента да се приберете вкъщи още на същия ден. При извършване на операцията тръбите, разположени в скротума, по които минава спермата, се блокират. Това не позволява на сперматозоидите да напуснат тялото и така да забремените партньорката си.🤫

Предимствата на вазектомията

Както вече споменахме операцията е много ефективна при предотвратяването на бременност.
Вазектомията е доста удобен метод за хора, които не искат да има деца – след като си направите вазектомия няма нужда да мислите повече за нежелана бременност.

Вазектомията не вреди по никакъв начин на хормоните и на либидото. Няма да навреди на еякулацията, нито пък на оргазмите. Спермата ви ще изглежда по същия начин, просто в нея няма да има наличие на сперматозоиди.

Недостатъци на вазектомията

Най-големия недостатък на процедурата обаче е факта, че тя е постоянна. Макар и да има възможност за обратимост, операцията е много скъпа и не дава гаранция, че вашата плодовитост ще се върне. Затова е важно да бъдете сигурни, че не искате деца преди да преминете към тази стъпка.